Fra Kampensenter til Tøyensenteret

Skrevet av Jarl Bech 23. september 2008. Publisert i Historiske Kampen

Bankgården i Hagegata (1968)

Jarl Bech med minner om Kampensenter før ” Tøyensenter”:
Ser av fotoet av “Bankgården”, ( Oslo Sparebank)
En tilføyelse: Ved siden av tobakksforretningen lå en såkalt “kortevarehandel”, som solgte småting til huset, litt leketøy og papirvarer. Det var antakelig visse begrensninger mht å kunne drive forretning uten “handelsbrev”…


Human (1968)
Skoforretningen Sundbye kom deretter under de to borteste markisene. Deretter var det en liten innkjøring til ett eller annet foretak som kom med store glassklumper, ikke knuste glass, men grønne “klumper”, som antakelig gikk til produksjon av melkeflasker. På andre siden lå en liten tregård, som også huset “Human”, som mest solgte “dameartikler”, undertøy, duker og noen skjorter til mannfolka. Når vi fikk julegaver som kom fra Human, fulgte alltid replikken “de kan byttes”, da det som regel var mødrene som handlet der…

Kjølberggt. var ennå ikke fullført frem til Økernveien. På høyre siden av Kjølberggt lå “Kampen Mekaniske Verksted”, som hadde spesialisert seg på produksjon av bl.a. sildoljemaskiner (!?).

Apoteket “Trygg” lå i en gammel trebygning på hjørnet av Hagegt. og Sørligt, rett overfor Tøyen skole. Noe senere ble den flyttet litt opp i Hagegt, der det også lå en rad små trehus. På hjørnet av daværende Økernveien lå en tre etasjes murbygning.

I det hele tatt er det mye som endret seg på det man i dag vel kan kalle “kort tid”, for apoteket flyttet på seg flere ganger, så der kan flere ha rett.

Til sist ser vi Gamle Økernveien der den går ut i Kjølberggata da som nå.Bildet er tatt fra det nye Sporveisblokka i 1968. Gården med ” Human” ligger bak til høyre.

Sundbye skoforretning i Hagegata (1968) Apoteket Trygg (1968) Gamle Økernveien (1968)

Tagger:, , ,

Bli medlem!

Medlemsavgift:
kr 225 per år

Til innmeldingsskjema

Lik oss på Facebook!

Kampenstoff

På jakt etter mer om Kampen? Søk i Kampenstoff, samlet av Line Arneberg.

“Tilværelsen på Kampen”

Bok: Tilværelsen på Kampen

Historielagets bok om Kampen.