Nostalgi på Nedre Kampen

Skrevet av Lasse Solberg 30. mars 2009. Publisert i Kampianere

Kafé Hyggelig (2009)Kafé Hyggelig (2009)Geir “Bronco” Risholt fra  Håkons gate på Nedre Kampen sitter i kommunestyret i Nittedal. Lørdag 28.3 var han på en konferanse på “Klækken” hotell. Der ble han kidnappet av venner fra Nedre Kampen. Kompisene fra  kongegatene Sigurd, Erik, Sverre, Magnus og Håkons gate ville gjøre stas på ” Bronco”, som snart blir 50 år. Turen gikk til Jarlen Bistro( tidligere Kafe Hyggelig) i Åkerbergveien. Her startet feiringen med øl, bacon og egg. Kafe Hyggelig var møteplassen for gjengen fra Nedre Kampen på 60 og 70 tallet. Her ser vi dem utenfor kafeen ,” Bronco” med krone til høyre. De andre er : Øivind Johansen, Petter Abrahamsen, Jan Petter Selvik, Roy Larsen, Inge Sundeng og Egil Haugen.

Alle gutta har gått på Kampen skole, men ikke i samme klasse. De har hatt Jon Herwig Carlsen som lærer og Gusgård og Rudfoss som rektor. Alle har flyttet fra Kampen, men har holdt sammen i 38 år. Hvert år har de hyttetur og julebord. Det er tette bånd mellom dem, ved kriser som f. eks. skilsmisse ringer de hverandre og trøster.

Sigurds gate på Kampen (1920)Etter middagen på Jarlen Bistro ble det en rusletur på gamle stier sammen med historielaget. Alle var enige om at kongegatene var en del av Kampen. Litt mer tvil om Grue- og Kolstadgt. Alle derfra gikk på Tøyen skole. Rusleturen sluttet på Kampen Bistro. Men vennegjengen fra Nedre Kampen skulle feire videre, “Bronco” fra Håkons gate var 50 år.

Tagger:, , , ,

Bli medlem!

Medlemsavgift:
kr 225 per år

Til innmeldingsskjema

Lik oss på Facebook!

Kampenstoff

På jakt etter mer om Kampen? Søk i Kampenstoff, samlet av Line Arneberg.

“Tilværelsen på Kampen”

Bok: Tilværelsen på Kampen

Historielagets bok om Kampen.