Anne Lise og Kafe Lars

Skrevet av Jan Erik Niellsen 1. september 2019. Publisert i Historiske Kampen, Kampianere

Anne Lise kommer opprinnelig fra Torshov, men flyttet til Kampen i 1987. Hun er utdannet servitør på Sogn Yrkesskole. Hun har arbeidet på Peking House og Hotel Continental, og fra 1985-86 arbeidet hun som restaurant-sjef på Smuget.
I mai 1986 startet hun Kampens første kafè, Kafè Lars, som ble veldig godt mottatt av sultne og tørste Kampianere. Kafèen ble et viktig møtepunkt for alle, og det var der, sammen med Joronn Dahl og Kirsti Aasen, idèen om kombinasjonen Kro- og Kirkekor ble unnfanget. Dirigent Vigdis Simonsen var også med helt fra starten. Et år hadde Anne Lise sprøytet skøytebane på terrassen. Riktignok var den litt ruglete, men den var til stor glede for barna. I fliserommet hadde Mini-Lars åpent hver onsdag, der lærte hun ungdommene å drive kafè.
Kafè Lars var også åpen juleaften. Da laget familien stor middag og hadde åpent for alle som ønsket å feire jul sammen med dem. Gaver var det også.
Kafè Lars var en familiebedrift, drevet av Anne Lise. Hennes mormor tørket støv og strøk duker, mor Elsie hadde kjøkkentjeneste og far Egil hentet varer. Anne Lise drev Kafè Lars frem til 1990.
Hun arbeider nå som fotograf, og hun har hatt en rekke utstillinger og drevet workshop med fotograf Morten Krogvold. Anne Lise har også arbeidet som stillsfotograf på en rekke norske spillefilmer.

Bli medlem!

Medlemsavgift:
kr 225 per år

Til innmeldingsskjema

Lik oss på Facebook!

Kampenstoff

På jakt etter mer om Kampen? Søk i Kampenstoff, samlet av Line Arneberg.

“Tilværelsen på Kampen”

Bok: Tilværelsen på Kampen

Historielagets bok om Kampen.