Et møte med fortiden

Skrevet av Lasse Solberg 3. mars 2014. Publisert i Historiske Kampen, Kampianere, Møter

Carl Birger van der Hagen Det var stor interesse for møtet vårt om slektsforskning på Bistroen sist onsdag. 50 stykker møtte opp og fikk en fin innføring Kinnerød Norderhovgate 36 bav Carl Birger van der Hagen fra DIS Oslo akershus   http://oa.disnorge.no/. Motto for foreningen er «Historien sett nedenfra». Hagen tok utgangspunkt i en mann fra Kampen, Nils Kinnerød i Norderhovgata 36B. Vi må begynne med slekten og går til folketellinger for Norge. Det finnes flere på nett: 1801,1865, 1900 og 1910. Går så til Dagitalarkivet http://arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet/Om-Digitalarkivet. Hagen brukte tellingen fra 1910 og faren er Anton K. Folketellinger er ofte upresise, så man kan med hell bruke Ant* for å fange opp Anthon med h, feks. Det finnes også kirkebøker på nett, den siste fra 1930. Her finner vi Anton Kinnerød.

Neste trinn kan være de kommunale folketellinger, disse finnes ikke på nett, så da må man ned i Oslo Byarkiv. Siste folketelling er fra 1954 og den fra 1923 digitaliseres nå i disse dager.

Nils og broren Toralf kjøpte Norderhovgate 36B sammen.Toralf giftet seg med Ruth, en kjent pianolærer på Kampen.

To av etterkommerne til Nils, Kari K. Nilsen og Liv Kinnerød var på møtet vårt, likeledes Heidi og Wenche Halvorsen som har slektstreff på Kos&Kanari hver torsdag.Wenche og Heidi Halvorsen 2014

Kari Nilsen,Liv Kinnerød og Greta Gulbrandsen 2014

Bli medlem!

Medlemsavgift:
kr 225 per år

Til innmeldingsskjema

Lik oss på Facebook!

Kampenstoff

På jakt etter mer om Kampen? Søk i Kampenstoff, samlet av Line Arneberg.

“Tilværelsen på Kampen”

Bok: Tilværelsen på Kampen

Historielagets bok om Kampen.