Kupper´n og Jordal

Skrevet av Lasse Solberg 7. februar 2008. Publisert i Kampianere

Knut "Kupper'n" Johansen, skøytekongen fra Kampen. Kupper'n til venstreÅret er 1963. Skøytekongen fra Hertug Skules gate trener på Jordal Idrettsplass. Banen var islagt fra desember, og Knut Johannesen og de andre fra Arbeidernes Skøyteklubb satser mot en ny skøytesesong. OL i Innsbruck og VM i Helsingfors er Knuts store mål.

For mannen bak slagordet “sølv er nederlag”, var målet klart: gull begge steder. Han skulle gå sin siste sesong i 1964, og ville sette et verdig punktum.

12. desember ble en travel dag for Knut. Han kone Anne Lise hadde født en datter. Deres andre jente Siri ble født den dagen. Og Knut var på sykehuset, og derfra bar det rett til Jordal for skøytetrening. Der skjedde det som fikk hele skøytenorge til å holde pusten: Kupper’n ble skadet og havnet på sykehus. Han fikk skøytespissen fra en kompis inn i kneet.

“Tre av fire i familien Johannesen på sykehus” skrev avisene. Knut på Ullevål, de to andre på Aker. Men allerede andre juledag var Knut med i skøytestevne igjen. Og resten er historie: Det ble gull på 5.000 m i OL og gull i VM. Skøytekongen fra Kampen kunne legge opp.

Tagger:,

Bli medlem!

Medlemsavgift:
kr 225 per år

Til innmeldingsskjema

Lik oss på Facebook!

Kampenstoff

På jakt etter mer om Kampen? Søk i Kampenstoff, samlet av Line Arneberg.

“Tilværelsen på Kampen”

Bok: Tilværelsen på Kampen

Historielagets bok om Kampen.