Drillo og Lille Petter’n

Skrevet av Lasse Solberg 7. februar 2008. Publisert i Kampianere

Egil "Drillo" Olsen og Per "Lille Petter'n" Skjerwen OlsenPer Skjerwen Olsen, Lille Petter’n, er en ekte Kampegutt. Oppvokst som han er et steinkast fra Kampen park. Han var et idrettstalent av de sjeldne og var gymlærernes yndling på Kampen skole. Det ble mest fotball og ishockey, men han hadde også gode plasseringer i Bækkelagsrennene i hopp. Det var datidens norgesmesterskap for barn og ungdom.

Som fotballspiller var han medlem av Vålerengen, og i 1965 var han svært viktig da VIF vant serien. Han ble selv ikke mester med bare fire kamper, men han skåret seks mål. Han var en matchvinner og ener.

Som ishockeyspiller for Vålerengen fikk Lille Petter´n 79 VM-OL kamper. Han debuterte på Jordal Amfi i VM 1958. Norge tapte 12-0 for Canada. Egil Olsen møtte Lille Petter´n i Vålerengen. Han fikk navnet Drillo av ham. I en europacupkamp på Goodison Park i Liverpool mot Everton i 1964 ble det stopp i spillet. Egil triksa litt og pælma ballen ti meter opp i lufta og dempa den på nakken! “More, more,” ropte publikum. Etter det ble det Drillo. Han ble siden berømt og beryktet utenfor landets grenser som trener for det norske landslaget.

Tagger:

“Tilværelsen på Kampen”

Historielagets bok om Kampen.